Onze diensten van a tot z

Een wagen herstellen houdt veel meer in dan een laagje lak aanbrengen. Moderne wagens zijn opgebouwd uit verschillende materialen, met elk hun specifieke eigenschappen. Onze vaklui zijn prima opgeleid en weten precies hoe ze elk materiaal moeten behandelen om een perfect eindresultaat te bekomen. De werkplaats is dan ook uitgerust met de modernste apparatuur: een Celette richtbank, voorbereidingszones, eigen kleurlabo, uitlijnapparatuur, infrarooddroging,... Kortom, bij Vrints carrosserie worden alle herstellingen tot in de puntjes uitgevoerd.
Schademelding

Na het melden van de autoschade zullen wij een afspraak maken voor de schadebeoordeling. Tijdens deze afspraak wordt de schade aan de auto vastgelegd met behulp van een digitale camera. Hierna wordt een vervolgafspraak met u gemaakt voor de daadwerkelijke reparatie van uw auto. Ondertussen zorgen wij ervoor dat er, indien nodig, nieuwe onderdelen worden besteld. Deze manier van werken, die uniek is binnen de autoschadeherstelbranche, geeft ons de gelegenheid om de reparatie van de auto goed in te plannen.
 
Schadebegroting

Als u formeel opdracht hebt gegeven tot repareren, wordt een bestek opgesteld. Wij stemmen de kosten van de autoschade dan af met de betalende partij. Dit kan de eigenaar van de auto zijn of de verzekeringsmaatschappij. Zodra wij toestemming hebben van alle betrokken partijen beginnen wij met het herstel van de autoschade. Afhankelijk van uw wensen en de afspraken met de verzekeringsmaatschappij zorgen wij tijdens de reparatieperiode voor passend vervangend vervoer.
 
Demontage en uitdeuken

Het herstel van de autoschade begint bij het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het vervangen van de onderdelen verzorgen wij eveneens het eventuele plaatwerk en het uitdeuken van plaatdelen.

Ook kunststofdelen zoals bumpers kunnen wij herstellen, waardoor deze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten hoeven te worden.
 
Richten

Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging kunnen wij onderdelen richten vervangen. De beschadigde delen worden eerst met hulp van een celette-richtbank weer op hun exacte originele plaats teruggezet. Is de beschadiging te groot, dan worden deze onderdelen vervangen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant opgegeven waarden.
 
 
 
Voorbewerking en spuiten

Na de plaatwerkerij gaat de auto naar de spuiterij. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt (schuren en grondlak). Wij beschikken over een computergestuurd mengsysteem waarmee elke kleur kan geraadpleegd worden. Kunnen we de kleurformule niet terugvinden, maken we gebruik van de spectrometer. Hiermee kunnen we de exacte kleurcode bepalen. Al onze kleuren worden gemaakt op waterbasis wat veel beter is voor het milieu.
 
Montage en aflevering

Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten, worden de resterende onderdelen gemonteerd, krijgen nieuwe plaatdelen een anti-corrosie behandeling en vindt de laatste technische controle plaats. Wij vinden dat de auto pas klaar is, wanneer deze schoon is. Bij het vervangen van de onderdelen maken wij uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Als je de auto komt ophalen informeren wij u over de uitgevoerde werkzaamheden.
 
 
 
Wieluitlijning

Al jarenlang zijn wij in het bezit van een elektronische wieluitlijning en hebben deze sinds 2013 vernieuwd met een computergestuurde 3D wieluitlijning van John Bean. Dit toestel is belangrijk in de carrosseriesector zodat we voor de herstelling een juiste indicatie kunnen maken van de schade... De klant kan na de herstelling gerust zijn dat de wagen een goede baanligging zal hebben, de banden niet schuin zullen afslijten en een slecht uitgelijnde wagen kan invloed hebben op het brandstofverbruik.
 
Vervangen van de voorruit

Hebt u onlangs een steen in uw voorruit gekregen en is deze bijgevolg gescheurd? Geen nood... wij kunnen deze voor u probleemloos vervangen of herstellen. Wij zijn erkend hersteller voor de verzekering om uw voorruit te herstellen of te vervangen. Indien u dus een gebarsten of kapotte voorruit zou hebben kan u deze ook bij ons laten vervangen. Als u verzekerd bent voor glasbraak vervangen of herstellen wij uw ruit volledig kosteloos (behalve eventuele vrijstelling).
 
 
Smart repair

Ook voor kleine herstellingen kan u dus bij ons terecht. Smart repair zijn bepaalde technieken om kleine beschadigingen plaatselijk te herstellen. Of het nu gaat om het uitdeuken zonder spuiten, herstellen van uw beschadigde lichtmetalen velgen, spot repair (plaatselijk bijspuiten), herstellen van uw koplampen of het polieren van uw wagen. Deze manier van werken bespaard de klant dikwijls een hoop centen en moeten de beschadigde delen niet vervangen worden.