Al meer dan 30 jaar kwalilteit en perfectie in ons vak

Vrints carrosserie is een schadeherstelbedrijf gevestigd in het noorden van Antwerpen te Essen. Het bedrijf wordt al meer dan 30 jaar met veel enthousiasme geleid door de familie Vrints. Jos en Greet richtten het garage/carrosseriebedrijf op in 1979 als Mazdaverdeler. In 1990 werd in de Vaartstraat te Essen-horendonk het bedrijf uitgebreid en werd beslist om alleen verder te gaan met de carrosserieherstellingen. Sinds 2004 maken hun oudste zoon Jeroen en vanaf 2011 hun jongste zoon Lucas ook mee deel uit van het bedrijf nadat ze allebei hun opleiding carrosserie afgerond hebben. Het team wordt al 30 jaar mee versterkt door het ervaren vakmanschap van hun trouwe gast Dirk.

Naast jarenlange praktische ervaring beschikken wij over goed opgeleid personeel en moderne apparatuur. Wij herstellen zeer uiteenlopende autoschades van een eenvoudige lakbeschadiging tot een zware aanrijdingschade. Vanzelfsprekend geldt dit voor alle merken en types personenauto's, bedrijfswagens en vanaf 2013 ook vrachtwagens en autobussen. Met de uitbereiding naar de nieuwe vestiging in de Postbaan zijn we veel beter gesteld op het herstellen van groter materiaal. Hiervoor hebben we een aparte zone voorzien met een aangepaste richtvloer en vloerafzuiging.

Kwaliteit, milieu en snelheid zijn 3 aspecten die bij ons de maximale aandacht krijgen. Om onze capaciteiten en bereikbaarheid nog beter te kunnen aanbieden zijn wij begin 2013 verhuisd naar onze nieuwe vestiging in de industriezone te Essen. Tevens zijn wij een erkend hersteller door Federauto en Kiwa Pro en krijgt u 2 jaar garantie op de door ons herstelde delen. Tijdens de herstelling kunt u beschikken over een gratis vervangwagen.
Kiwa Pro certificaat

Sinds 1979 staat Vrints carrosserie al garant voor uitstekende service en kwaliteit van uw wagen. Wij zorgen ervoor dat uw schadedossier volledig door ons wordt opgevolgd en afgehandeld zodat u zelf geen stappen meer hoeft te ondernemen na de afgifte.

Als erkende carrosseriehersteller hebben wij ons certificaat van Kiwa Pro dat aantoont dat wij voldoen aan de criteria opgelegd door de verzekeringsmaatschappijen. Dit label richt zich op de prestaties van onze carrosserie naar de eindklant toe. Het label wordt breed erkend door de verzekeringswereld en is gekoppeld aan het label van Federauto waar wij ook lid van zijn. Het concentreert zich op 6 thema's in ons bedrijf: infrastructuur, uitrusting, klantenservice, management systeem, veiligheid en milieu.

Kiwa Pro gaat aardig in de richting van ISO 9001, zij het dan op maat gemaakt van de carrosseriesector. De evaluatie op basisuitrusting en procesmethodiek is tevens aanwezig.
Vlotte en snelle expertise

Alle wagens die voor de verzekering hersteld worden, moeten een expertise ondergaan. Als erkende hersteller gebeurt dit meestal via tele-expertise.

Voor de herstelling wordt aangevat worden eerst foto's genomen en via het Informex-systeem het bestek opgemaakt.
Dit systeem staat rechtstreeks in verbinding met de experts en verzekeringsmaatschappijen waardoor alles zeer vlot verloopt. Bij het opmaken van een bestek wordt er een vaste kost aangerekend voor het beheer van uw dossier. Wanneer er wordt overgegaan tot herstelling zullen de eerdere kosten worden gerecupereerd.
Wij zijn erkend hersteller voor de volgende maatschappijen