Covid update: vanaf heden werken wij enkel op afspraak. Contacteer ons om een afspraak in te plannen.

FAQ

Bij Carrosserie Vrints helpen wij je graag verder. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Is je vraag toch nog niet beantwoord of je vindt niet wat je zoekt? Aarzel niet om ons te contacteren en wij helpen je graag verder.

veelgestelde vragen

Nee, u kan elke werkdag zonder afspraak bij ons langskomen om de schade te laten beoordelen.

U dient volgende zaken mee te nemen:

  • kentekenbewijs
  • keuringsbewijs
  • identificatieverslag indien het een lichte vracht is

De opmaak van onze offertes is gratis indien het om eigen schade gaat. Als het om verzekeringsschade gaat en wij ontvangen een opdracht via Informex van uw verzekeringsmaatschappij dan hoeft u niets te betalen. Anders vragen wij een kost van €75 incl.btw (dossierkosten) indien u niet meteen een afspraak inplant voor herstelling. Als u de wagen nadien toch laat herstellen bij ons dan wordt dit bedrag in mindering gebracht.

Valt de schade op een paneel dat bestickerd is, dan moeten wij deze stickers verwijderen omdat wij steeds het volledige paneel spuiten. Geen nood, wij regelen alles voor u voor de nieuwe bestickering. Deze gebeurt aansluitend aan de herstelling zodat u zich hierover geen zorgen moet maken.

Wanneer de auto, als gevolg van een ongeval, niet meer kan rijden neem je best eerst contact op met je verzekering zodat je zo beroep kan doen op hun depannagedienst. Zit de depannagedienst niet mee in je polis, dan kan je ook altijd contact opnemen met volgende handige referenties:

 

Depannage Van Meel: 03 677 03 10

Depannage Sanders: 03 666 64 65

Als er een eigen risico op uw verzekering van toepassing is, moet je deze na herstel van je auto voldoen bij de vestiging. U kunt het bedrag bij ons contant of via bancontact betalen. Bij een eventueel verhaalbare schade kan u op een later tijdstip dit bedrag terugkrijgen van uw verzekeraar of tussenpersoon.

Economisch of financieel totaal verlies betekent dat de herstelkosten en wrakwaarde bij elkaar opgeteld hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Kortom, het is financieel niet meer de moeite waard om de auto te laten repareren. U krijgt dan van de verzekering de dagwaarde uitgekeerd. De dagwaarde is het gemiddelde tussen de in- en verkoopprijs, vastgesteld door de verzekeringsexpert in samenspraak met de verzekerde. De wrakwaarde is de waarde van het voertuig in de niet-herstelde toestand.

Technisch totaal verlies houdt in dat het technisch niet meer verantwoord is om de auto te herstellen. Kortom, uw wagen is niet meer geschikt te maken voor een verantwoorde verkeersdeelname.

Volledige oldtimerrestauraties doen wij niet, wel schadeherstellingen aan uw oldtimer. Neem gerust contact met ons op om uw project verder met ons te bespreken.

kom langs bij ons

Offerte zonder afspraak

U mag gewoon langskomen tijdens onze openingsuren, wij helpen u graag verder.

Grote en kleine schade

Gaat het om een kras, een deuk of toch net iets meer pech gehad? Wij repareren elk schadegeval.

Snelle afhandeling

U kan op ons vertrouwen voor een snelle reparatie en professionele afhandeling.

Vacature

Ben jij of ken jij iemand met een hart voor de automotive sector en een passie voor carrosserie en spuitwerk? Bekijk dan snel onze 2 openstaande vacatures.